Dirigent

We hebben een nieuwe dirigent! Welkom Harry!IMG-20200311-WA0003

“Dank je wel! Ik zal mij even voorstellen:

Ik ben Harry Heidekamp. Al rond mijn zesde stond ik vol bewondering te luisteren naar de kerkklokken in de straat bij mijn tante. Ik vond het mooi en indrukwekkend.

Door de jaren heen heb ik mij zang en muziek eigen gemaakt op veel verschillende manieren.

Zang- en muzieklessen vormden een mooie basis voor de ontwikkeling van iets waarvan ik vaststelde dat het mijn ding werd (en nog steeds is): dynamiek…

Muzieklessen, waar het accent op akkoorden lag, en het lidmaatschap van een vlot vierstemmig koor brachten mij verder. Ik zong daar, studerend tijdens de repetities, zelf alle partijen mee. Totdat ik op enig moment werd gevraagd of ik eens vóór de groep wilde staan, bij afwezigheid van de dirigent. Het resultaat daarna was dat ik het wist: ik wil dat ook!foto dirigent Harry

Kort daarop maakte ik kennis met een internationaal bekende swingende gospelgroep. Dit bracht mij tot de oprichting van een eigen groep, die al snel succesvol werd. Daarnaast stond ik op eigen initiatief, en op verzoek, voor verschillende koren, soms ook in de functie van interim dirigent. Ik werkte met zangers en zangeressen van de basisschoolleeftijd; tieners/adolescenten en met volwassenen. We maakten CD-opnames, musicals en uitvoeringen op allerlei locaties.

Iets, als een zich langzaam maar zeker ontwikkelende autodidactiek, bracht mij tot de dag van vandaag. Ik ga voor dynamische koorzang. Je zingt “vertellend” je verhaal en beleeft zelf de inhoud en bedoeling van wat je zingt.

Na een periode van 15 jaar sloot ik, in goed overleg, de koordirectie af bij een gospelgroep. Sinds 2018 geef ik als muziekleraar zang- en muziekles aan kinderen op een basisschool (groep 5, 6 en 7).

Eind 2019 begeleidde ik Moving Voices op interim-basis naar een openlucht kerstuitvoering in Maassluis. Begin januari 2020 besloten wij gezamenlijk door te gaan. Ik mocht van harte komen en het gevoel was wederzijds. In de korte interim-periode kwam ik erachter dat Moving Voices niet zomaar een zanggroep is. Er is meer…. enthousiasme, uitstraling, vindingrijkheid, diversiteit, choreografie, bereidheid tot… en natuurlijk… dynamiek.

Samen gaan we ervoor!

Harry Heidekamp”