Dirigent

IMG_5015a

Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld. Op 9-jarige leeftijd ben ik or-gellessen gaan volgen. Na het behalen van mijn VWO-diploma werd ik toelaten aan het Rotterdams Conservatorium en heb ik vervolgens een cursus koordi-rectie gevolgd. Dat bleek een gouden greep: werken met mensen en tevens volop met muziek bezig zijn. De combinatie orgel, kerkmuziek en koordirectie resulteerde uiteindelijk in een einddiploma orgel en twee praktijkdiploma’s.
Sinds 1982 ben ik Cantor-organist in Rotterdam-Hillegersberg (Fonteinkerk), en sinds 1985 heb ik een wisselend aantal koren geleid. Aan een paar koren ben ik al langer verbonden: Het Rozenburgs Dameskoor, het Mannenkoor Zanglust in Lekkerkerk en het Shantykoor Die Maeze Sanghers.
Vanaf november 2017 ben ik dirigent van Moving Voices. Een swingkoor is voor mij eigenlijk onbekend terrein. Toch heb ik het sinds de eerste repetitie naar mijn zin. De klik met het koor voelt heel erg wederzijds. Het mooie is, dat we van elkaar kunnen leren, want ook ik leer elke week weer bij. Elke woensdagavond kom ik zingend thuis, en dat is een heel goed teken!!

Eric van Dalum

 

Advertenties