Koor

Moving Voices is een swingkoor dat bestaat uit gemiddeld 25 enthousiaste mannen en vrouwen, onderverdeeld in vier stemgroepen: sopranen, mezzosopranen, alten en tenoren.

Moving Voices zingt de meest uiteenlopende hits. Zowel klassiekers zoals ‘Let the sunshine in’ uit de musical Hair en ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ van Ramses Shaffy, als moderne nummers zoals ‘Royals’ van Lorde. Deels in een eigen arrangement. Zo geeft het koor een unieke sound aan haar optredens. Naast de ‘gewone’ liedjes worden cabaretnummers gebracht.

Geschiedenis

Moving Voices is in 1988 opgericht door Bernd van de Weteringh. Tijdens een reis door Amerika maakte Bernd kennis met swingkoren gericht op lichte jazz- en musicalmuziek. Terug in Nederland richtte hij zijn eigen koor op; Moving Voices was geboren. In de loop der jaren arrangeerde en dirigeerde hij talloze muziekstukken, om ze te kunnen laten zingen op de manier die hij voor ogen had.

Een aantal van deze arrangementen maakt nog steeds deel uit van het repertoire. Na het plotseling overlijden van Bernd in 2005 nam dirigent Jellien Huigen de leiding van het koor over.

Lid worden

Moving Voices is regelmatig op zoek naar nieuw zangtalent. Vind je het leuk om te zingen en zou je dit graag in koorverband doen, kom dan zeker eens vrijblijvend kijken bij een repetitie.

Op woensdagavond (met uitzondering van de schoolvakanties) repeteert Moving Voices vanaf 20:00 uur in De Drukkerij aan de Dr. Kuyperkade 27c te Maassluis.

Na een ‘proeftijd’ van een maand neemt de dirigent een stemtest af. In overleg met het bestuur besluit de dirigent of je bij Moving Voices past.

Advertenties